Годината на гнева

Особености на българския протест

Събуди ли се гражданското общество, или бунтът бе дискредитиран като идея?

21 Декември 2013 14:01

13

принтирай | текст

Снимка: Преса

Добави в Svejo
twitter принтирай изпрати | текст

k_g_angelov

АБВ, цитираш Любен Дилов. Надявам се, че цитатът е точен. Но как по дяволите не си видял(а) тоталното противоречие в две последователни изречения в мислите Дилови? (Мисли? У Дилов? Хм-м-м...)

Значи
"Фундаменталният проблем е, че не знаем къде искаме да отиде държавата след 10-15 г., към какво се стремим."
И веднага
"Не виждам как ще се направят необходимите промени, освен с по-концентриран натиск на гражданите."

Хе, хе, не знаем какво искаме, но ще го постигнем с натиск.

Бръщолевения Дилови...

08 Януари 2014 12:54 Харесвам (0) Съобщи за нередност

снежанка

истината боли. авторката не ви е виновна, че да я нападате лично, без да разбирате какво ви казва. а на нея ще кажа - имаш врагове? чудесно, значи имаш значение. весели празници!

24 Декември 2013 12:03 Харесвам (1) Съобщи за нередност

Пияндурка

Елена Кодинова: Една много употребена мома през отиващата си година.През новата ще продължи да бърше лекетата, докато не я изхвърлят като непотребен миндил.

24 Декември 2013 08:10 Харесвам (0) Съобщи за нередност

X

МОМАТА КРАДЕ ЦИЦАров МЪЛЧИ. ЧАЛМАТА НЕ ЕБ.ВА СЪДА ЦИЦАров ПАК МЪЛЧИ . САЧМАТА СЕ ПРАВИ НА ХИТЛЕР ПО УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ ЦИЦАров НЕ ХАЕ.В МОМЕНТА В БЪЛГАРИЯ ИМА КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ ФАШИЗЪМ И ТУРСКО РОБСТВО ТРИ В ЕДНО А ЖАЛКИЯ БЪЛГАРИН СЕ РАДВА НА 5лв ПОДХВЪРЛЕНИ МУ ОТ МОМАТА САЧМАТА И ЧАЛМАТА. ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА......
ЛУДИЯТ ТЪПАНАРИН-ФИКУСА СЪВСЕМ ПOЛУДЯ.ГЛУПОСТИТЕ И ПРОСТОТИИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ ОТ СВИНАРЯ СТАНАХА СНЕЖНА ЛАВИНА!ВРЕМЕ Е ПСИХИАТРИТЕ ДА ГИ ВЪДВОРЯТ В 4-ТИ КИЛОМЕТЪР,ЗА ДА НЕ ЛУДНЕМ И НИЕ!

23 Декември 2013 13:30 Харесвам (1) Съобщи за нередност

АБВ

"В държавата и в политическия живот всичко е объркано. Затова спорът "ляво - дясно" е труден. Голяма част от мерките, които левият кабинет предприема, са десни мерки. С първите си стъпки те почти изпълниха половината програма на СДС. Фундаменталният проблем е, че не знаем къде искаме да отиде държавата след 10-15 г., към какво се стремим.
Не виждам как ще се направят необходимите промени, освен с по-концентриран натиск на гражданите. Промените в матрицата на управление могат да бъдат направени от хората във властта. НО В МОМЕНТА, В КОЙТО ВЛЕЗЕШ ВЪВ ВЛАСТТА, ТИ НЯМАШ ИНТЕРЕС ОТ РЕФОРМИ. АКО НЯМА НАТИСК ОТ УЛИЦАТА, НИЩО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ."

"Пуснете водата" - Любен Дилов, 24.11.2013 г.

22 Декември 2013 12:56 Харесвам (2) Съобщи за нередност

олигофрена

"Протеста" е ясен а простотията пълна! Лош, лош, лош ама много лош "материал"!

21 Декември 2013 23:04 Харесвам (6) Съобщи за нередност

Сиротков

Тази очиларка, има място за пръстите които е показала,остава да ги навре там, за дълго време!

21 Декември 2013 22:49 Харесвам (8) Съобщи за нередност

XXL

На българите им омръзна манипулацията на продажни,чужди частни телевизии да показват пропаднали политици и типове,които се влачат като свински черва по жълтите павета.София не е България,затова хора от цялата страна
ви показаха,че и те са българи!

21 Декември 2013 21:05 Харесвам (13) Съобщи за нередност

АБВ

КЪМ СОЦИОЛОЗИТЕ:

Крайно време е да се направи социологическо проучване за ЕЛЕКТОРАЛНИ НАГЛАСИ И МИСЛЕНЕ, за да се коментират в обществото резултатите. Да престанем да хвърляме боб колко са останали от ГЕРБ или колко голяма е БСП. Време е да се потърсят отговорите: Кой /кои социални групи/ и защо/ПОРАДИ КАКВИ ПРИЧИНИ/ не харесва правителството, кой и защо протестира,от какво са недоволни хората и какви очаквания и намерения имат за следващите избори. Какво трябва да се промени?

21 Декември 2013 19:01 Харесвам (5) Съобщи за нередност

Летният протест беше на загубилите партии, а не социален

Грешка- протестът от жълтите павета имаше известно проявление в много малък мащаб и за кратко, само в Пловдив. Във Варна, за разлика от февруари, когато се събираха по 50 000 до 70 000 души, през лятото едва успяха да съберат по 50 - 70 души и то много за кратко и протестът изчезна. В няколко други града беше същото и практически протест през лятото имаше само в центъра на София, защото, за разлика от февруари, летният протест нямаше социална основа и искания, а беше протест на загубилите и невлезли в Парламента партии, както и на Герб, които не искаха да се примирят, че са в опозиция, т.е.лозунгът на жълтите павета беше: "Стани, да седна". Изнемогващи пенсионери не можеха да разберат протестираща възрастна реститутка, която истерично крещеше срещу НС: "Не искам да ми повишавате пенсията". Малкият и среден бизнес, които бяха рекетирани 4 години от Герб, чрез неплащане от страна на държавата за извършени дейности, неплащане на ДДС, измислени глоби и изсмукване на ресурси, въвеждане на "нови" правила, които им пречеха да работят и фалираха 150000 частни фирми и 2/3 от държавните по времето на Герб, не можеха да разберат, защо трябва да са против правителството на Орешарски, което от първия ден се зае да освободи бизнеса от смъртоносната хватка на Герб,в лицето на Борисов, Цветанов и Дянков и даде глътка въздух и надежда, че в България ще може да се работи без управляващите да те рекетират, да изхарчат за себе си 17 млрд, като замразят доходите на народа.

21 Декември 2013 18:44 Харесвам (12) Съобщи за нередност

ДС-то

КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД доказа, че полагането на КЛЕТВА В НС и пред цялата нация, чрез ТВ, от Делян ПЕЕВСИ - просто не струва пет пари! КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД ТВЪРДИ, че ПЕЕВСКИ нито е назначаван в ДАНС, нито е напускал парламента!?!?!?!?!? Продължавам да се питам: Къде всъщност е този мишок?

21 Декември 2013 15:58 Харесвам (4) Съобщи за нередност

Елена Кодинова

Колеги, забравих само едно: всъщност, аз съм част от подмяната. Понеже друго не мога, изпълнявам заповеди. Казват ми - пиша. Не ми казват - пия... Пардон! Не пиша.. Но и в двата случая пия. Не малко. И некачествено. Затова ги пиша такива... То, на пияно пише ли се?!

21 Декември 2013 15:33 Харесвам (4) Съобщи за нередност

Българка

Много добре е казано - "възползване от възмущението на хората". Точно това направиха политиците, а и много от онези рядко противни паразити, които наричат себе си "общественици" - употребиха народа в името на собствените си цели и амбиции; опорочиха цялата идея като се опитаха да вмъкнат своите идеи, цели и лозунги сред протестиращите. Хората обаче вече се научиха кога се опитват да ги манипулират и да извъртат думите и желанията им!

21 Декември 2013 14:14 Харесвам (12) Съобщи за нередност
 
Вашето име:
Коментар:
  CAPTCHA Image
 

 

Copyright © 2014 PPESSADaily
Всички права запазени.

Уеб дизайн и изработка
EXTENSA WEB DEVELOPMENT